Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2009 16:43 - Промоция на книгата Краят на Тракийската Атлантида в гр. Русе
Автор: deteva Категория: Новини   
Прочетен: 1530 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.07.2009 17:58


Представят книга за Атлантида в Тракия

     публикация на  Всичко за Русе в един Справочник
категория Новини
www.ruseinfo.net 
                                                    
Източник: МД "Е. Канети"
                      На 17 юли, петък, от 18 ч в голямото фоайе на Доходното здание ще бъде представена четвъртата книга от поредицата „Тракийската Атлантида” на Йордан Детев. Авторът също ще присъства и ще изнесе лекция с мултимедийни илюстрации. Представянето се осъществява с подкрепата и сътрудничеството на Международно дружество „Елиас Канети”. По инициатива на ЮНЕСКО и Discovery channel се разработва проект наречен "Глобално наследство". Той ще разказва в Космоса за планетата Земя - за природното, духовното и културното наследство, за произхода на човешкия род и начинът, по който се е стигнало до първата цивилизация, за историята на изкуството и най-страшните катастрофи. Американски екип ръководен от Джордо Малески има тежката задача да отстрани всички бели петна в историята на Наследството. В хода на проучванията откриват, че Атлантида е потънала в... Черно море (?!) Доказателствата са събрани в историческата сага на Йордан Детев – „Краят на Тракийската Атлантида”, която вече е на книжния пазар. Това е всъщност четвъртата книга от поредицата „Тракийската Атлантида”, в която синът представя делото на своя баща, големия български праисторик Петър Детев. Сега авторът обединява по нов начин трите оцелели от Потопа „скрижала” от Атлантида – могилите в Тракия, мистериите в Родопите и златните артефакти от погребалните дарове намерени край Варна, за да изгради доказателствата за хипотезата си, че откритият по-рано черноморски катаклизъм, превърнал старото сладководно езеро в море, е погълнал центъра на нашата уникална праисторическа цивилизация. Много доказателства вече са извадени и от дъното на Черно море.
             В историческата сага е проследено зараждането на духовността и уникалното наследство на Родопите и Странджа-Сакар довело до златната цивилизация, позната на учените у нас. 
              Но определени сили искат Атлантида да си остане мит. Те не желаят да бъде разкрита истината за първата златната цивилизация в света. Битката за завършването на проекта и изпращането му в Космоса се разгаря с пълна сила. Способно ли е човечеството за първи път да разкаже собствената си история без оръжия и насилие? 
               Мултимедийни илюстрации на описаните в романа археологически обекти и находки могат да бъдат видени и в интернет на:
http://thracianAtlantis.com


Тагове:   book,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: deteva
Категория: Новини
Прочетен: 217356
Постинги: 57
Коментари: 120
Гласове: 375
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930