Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2006 14:47 - Светът се пренесе в античния Пловдив
Автор: deteva Категория: Новини   
Прочетен: 1208 Коментари: 0 Гласове:
0



Филмът на Йордан Детев - режисьор, съсценарист, продуцент и композитор на "Страници от вечния летопис на Пловдив" отговаря на всички тези въпроси. Ценителите на зрелищните визии могат да видят отдавна разрушени стени и статуи от древния свят, възстановени на екрана с ултрамодерни технологии. Пред погледа на познавачите изниква Античният театър в целия му разкош от императорско време. Благодарение на компютърната анимация всеки зрител от XXI век може да се пренесе в античния Пловдив и да се почувства като съгражданин на патрициите.

Филмът е издаден и на DVD, придружен с красиво оформена и съдържателна двуезична брошура. Филмът е субтитриран на немски и английски, има го озвучен на български, дублиран е на английски език, преведен е и на френски, руски и испански. Неслучайно на 10-ия световен конкурс в Солт Лейк Сити, САЩ за изгряващи филми е обявен за победител в категорията "Изкуство/Културни издания/Репортажи и Документалистика". Според критериите на журито „Страниците...” получават най-висока оценка за съдържание и изпълнение и много добра за креативност. Най-впечатляващи са възстановяването на Античния театър на Филипопол и разказът за Стария град.

В творческия екип са няколко пловдивчани - съсценаристът Николай Шаранков, аниматорът Николай Колев, актьорът Николай Грозев. Сред тях блести голямата ни актриса Йорданка Кузманова в ролята на разказвач.

Висока оценка дава и световноизвестният учен д-р Рик Петигрю, шеф на Американския археологически институт, на много популярния интернет видеоканал - http://www.archaeologychannel.org/content/video/plovdiv_300kW.html
и на международния филмов и видео фестивал в Орегон за участващи в сайта му филми.

Петигрю е сред новите, бързо увеличаващи се приятели на филма, запалени по уникалните му възстановки и вълнуващо разказаната му история. "Един от най-забележителните сайтове на древния свят", определя той "Страници от вечния летопис на Пловдив".

НОВО!!!

Новото е, че от 4 юли „Страниците .... „ се пренасят в http://clickflicks.net/movie_info.php?movie=206
Тук филмът е дублиран на английски език, а качеството на връзката го доближава до екранния му вариант.

Това е сайтът на поредното издание на Ню Йоркския Gotham City International - конкурс за филми и видео. Присъствието на „Страниците...” има тук по-различен смисъл. Преди действителното му участието в конкурса, който започна на 29 октомври, филмът тръгна в Интернет на този адрес от вторник (четвърти юли). По този начин той започва участието си със световна елиминация. Следи се интереса към него и отзивите. Публиката е поканена да записва своите впечатления в нет страницата. Регистрацията е досадна, но ролезна и безплатна. Получавате шанс да сте информирате за много анимазии, филми, видео и т.н. Тази интересна симбиоза между филмовото изкуство и интернет медиата е осигурена от списанието PC magazine и световния лидер в областта на микропроцесорите Intel.

Така от утре всички сме изправени пред действие второ:

Светът кани Пловдив да опознава и оценява себе си. Авторите на филма разчитат на отзивите ви, майни и приятели на Вечния град:-)

(препечатано от в. Стандарт)



Тагове:   Пловдив,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: deteva
Категория: Новини
Прочетен: 217365
Постинги: 57
Коментари: 120
Гласове: 375
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930